onsdag 25 maj 2011

Lapptäcken



Att sy lapptäcken går ofta i perioder för mig. Ibland får jag något ryck och så blir det en filt eller två. Nu senast blev det en i rosa/röda tyger och en i blå och bruna nyanser. Båda filtarna har fleectyg på baksidan. De passar utmärkt som t.ex. vagnfilt. Eftersom jag inte behöver filtarna är de till salu. 30 euro styck.

Mått: 75 cm * 100 cm

Blå/brun filt


Röd/rosa filt


måndag 16 maj 2011

Utebyxor

Förra veckans varma väder fick mig att märka vissa brister i Ebbas garderob. Det var för varmt att ha på sig vårhalaren när vi var ut och lekte och hon äger inga utebyxor. Jag fick gräva lite i skåpen och hittade ett grått tyg som är lite stadigare och vattenavstötande. Det plus bitar från en randig skjorta köpt på loppis fick bli ett par hängselbyxor.


Så nu har Ebba ett par utebyxor som får bli hur smutsiga som helst.


Lite dålig bild, men här är byxorna på ungen iallafall.

Omlottklänning

Hittills har jag mest sytt hängselklänningar, men i helgen provade jag sy en omlottklänning.

Tyget är ett gammalt lakan från loppis. Fördelen med omlottklänningar är att de har ganska lång användningstid. Först kan man ha det som en klänning, och sen när barnet blir större blir det mera som en tunika. På bredden borde de ju inte bli för små heller.


Klänningen knyts baktill.


Klänningen är ännu aningen stor åt Ebba, men hon verkade trivas i den iallfall.

lördag 14 maj 2011

Haklappar

För en tid sedan köpte jag en gammal vaxduk från loppis. Den har nu fått bli några haklappar.


Testade att sy fickan på baksidan på några haklappar. Det är förstås meningen att man ska vika fram fickan till framsidan. Då blir den lite mera utstående än annars och maten ramlar lättare dit.
Är någon intresserad av en haklapp är det bara att maila. Det går också att få med annan färg på kantbandet. 7 euro styck!

måndag 9 maj 2011

Triss i klänningar

En av de roligaste sakerna att sy tycker jag är klänningar. Helst raka, enkla hängselklänningar eller liknande. Så nu har jag sytt tre stycken på raken. De är alla sydda av gamla gardins tyger, och den ena av en gammal bordsduk, med andra ord är de mjuka och sköna. Jag har ännu inte riktigt bestämt mig för om Ebba "behöver" alla eller inte. Annars kanske någon får bli till försäljning.
 En riktig sommarklänning. Storlek 80/86

 Brun klänning med hjärta påsytt. Storlek 80/86
Grön klänning med lite annan halsringning. Storlek 86/92

Muddbyxor

I höstas köpte jag en bit vinröd collagetyg på ett tygloppis. Tygbiten har fått ligga orörd tills nu. Mjukisbyxor kan man ju inte få för många av, varken stora eller små, så det fick bli ett par muddbyxor åt Ebba. Mudd upptill och gummiband nertill. Några blommar fastsydda för att piffa till dem lite. Men de är för stora ännu. Kanske till nästa höst eller vinter passar de.

torsdag 5 maj 2011

Ny blogg

Hej och välkommen till min blogg. Det här kommer att bli min handarbets- och pysselblogg. Ser ni något ni tycker om och "bara måste ha" är det bara att hojta till (fast antagligen är det fiffigare att ni skickar ett mail. Jag hör säkert inte om ni ropar).