måndag 30 januari 2012

Mössa till våren

I övermorgon är det redan februari. Det betyder ju att det snart är vår (önsketänkande?). Det är bäst att börja i tid med vårgarderoben, så Ebba har nu fått en ny mössa till våren. Hoppas det inte räcker så länge innan hon får använda den. Medan hon väntar har hon den på sig här inne.

måndag 23 januari 2012

Barnförkläde

Samma mamma som ville ha Muminklännigen till sin dotter ville också ha ett barnförkläde i vaxtyg. Passade på och sydde några till på samma gång. Jag måste försöka få tag på lite mera vaxtyg med barnmotiv så jag kan sy ännu lite flera.


Ebba har bara ett förkläde i vanligt bomullstyg. Modellen är riktigt bra, men hon borde nog också få ett i vaxtyg.
Ebba tycker om att hjälpa till i köket, och då är det bra att ha ett förkläde så man inte smutsar ner sina kläder.

söndag 15 januari 2012

Datafodral

Jag fick en ny laptop till julklapp av mina snälla föräldrar. Jag har ju datorn mest bara här hemma, men ibland kan det ju hända att man behöver ta med den någonstans och då är det bra att ha en väska eller ett fodral att stoppa den i. Den gamla väskan jag har är för stor till min nya lilla dator. Så därför sydda jag ett fodral som passar min nya.

Ett yttertyg, ett fodertyg och fleece i mitten som isolering. Fodralet blev väl helt okej och kommer säkert att fylla sin funktion, men blir det något flera datafodral blir det nog antingen med dragkedja eller knapp (liknande som på väskan).

Väska av lappar

Några små restbitar blev ihopsydda och fick bli en väska. Den blev lite mindre än jag tänkt mig, men så blir det ibland. Sydde dit en knapp och en tamp så man kan stänga väskan lite, och så finns det en ficka på insidan.

måndag 9 januari 2012

Tyger från Stockholm

Min bror bor i Stockholm och till julen när han kom hem hade han med sig lite nya trikåtyger åt mig. Tygerna är köpta från Ohlssons tyger.
Flodhästar i olika färger och tuffande tåg.

måndag 2 januari 2012

Blommigt och beställning

Jag var ledig från jobbet i mellandagarna och tänkte jag skulle hinna sy en del, men hann nästan inte med nått. Men två blommiga klänningar blev det i alla fall.
 Klänning i storlek 80

 Klänning i storlek (ca)100

En tid före julen fick jag en beställning på en muminklänning och en mössa till en liten nyfödd tös. Det var riktigt roligt att sy en så liten klänning igen. Den kändes minimal jämfört med sånt jag nu syr åt Ebba. Dessutom känns det lite extra roligt när såna som inte känner mig vill beställa saker av mig.