tisdag 29 januari 2013

Kattröja


Jag rensade lite i min garderob nyligen. Där hittade jag bland annat en tröja som jag använt hemskt lite och som jag misstänkte att jag inte sku komma att använda så mycket heller. Istället klippte jag sönder den och förminskade den så att den passar Ebba. Tröjan va lite tråkig i sig, så jag frågade om Ebba ville att jag skulle sy något på magen. Kalle katt svarade hon. Jag tyckte att Kalle katt skulle bli lite väl svår att få till, så hon fick nöja sig med en vanlig katt. Som tur va blev hon nöjd i alla fall.

 
Min tröja före

Ebbas tröja efter

Julklappar

Varje jul göra jag en del av julklapparna själv. Nu en månad efter julen börjar det bli dags att visa fjolårets egengjorda julklapparna. Ebba fick en tröja i det bruna svamptyget. På samma gång sydde jag en kortärmad tröja i det blåa svamptyget, men den får hon till födelsedagspresent.
 Svamptröja

 Kortärmad födelsedagspresent

Hon fick också ett nytt förkläde. Denna gång i muminvaxtyget. Det är så behändigt med vaxtyg när det inte blir vått igenom, det är lätt att torka av och torkar snabbt.

Ebbas dockor fick också lite nya kläder och en haklapp.

Mamma fick ett sängöverkast i lappteknik, svärmor fick en jeanslöpare och Jonas och pappa stickade sockor. Men de har jag inga bilder på.