måndag 23 september 2013

Handelsväska

Jag har tidigare sytt en handelsväska med handelslista på. Nu har jag sytt en annan variant, som även passar de som inte kan läsa :)Mobilfodral

Jag fick en ny telefon till födelsedagspresent. Den fick genast två skyddande fodral.

Ett sytt fodral med en stjärna på.

 Ett virkat fodral.

lördag 7 september 2013

Jacka


 Ifjol våras sydde jag en vår-/sommar-/höstjacka åt Ebba, som hon har som lite finare jacka. Jag hade inget direkt jackmönster utan fick prova mig fram med olika tröjmönster. Jackan är sydd av ett yttertyg och ett fodertyg (gammalt lakan), båda köpta på loppis. Med andra ord blev det en ganska billig jacka.

Bak och fram

Hon använde den nog redan ifjol, men då var den lite för stor. Men nu börjar den snart vara passlig.


måndag 2 september 2013

Höstmössor

 Man märker att det börjar vara höst när man får börja sy mössor igen. Snabbt, enkelt och alltsomoftast färggranna och glada färger.

Vinterstickning på sommaren

Jag tycker egentligen inte sådär hemskt mycket om att sticka. Det blir väl i snitt ett par sockor till jul ungefär. Men i somras när vi for på vår nästan 3-veckors visit till villan tog jag med lite garn och stickor så jag skulle ha något att sysselsätta händerna med. Resultatet blev mössor, vantar och sockor åt flickorna. Visst kändes det lite konstigt att sitta och svettas på terrassen i bikini och sticka vintermössor, men nu är vi ju redo för vintern iallafall. 
Meja redo för vintern