måndag 29 april 2013

Symaskinsfodral

Jag antar att det i princip alltid följer med ett fodral eller överdrag när man köper en symaskin. Så även jag har ett tråkigt vitt, nästan plastigt överdrag till min symaskin som inte är så inspirerande. Men nu tyckte jag det var dags att symaskinen skulle få ett lite finare överdrag. Så att ingen säkert ska ta miste på vad som finns där under "skrev" jag även dit det.
 

onsdag 24 april 2013

Dopklädsel

Vi hade dop åt vår lilla tös i helgen. Det är alltid kul att ställa till med fest, men jag tycker inte riktigt om att köpa nya (ofta dyra) finkläder som ofta bara blir använda en eller någon enstaka gång. Så denna gång blev det en riktigt billig lösning på det hela. Allt startade från denna klänning som jag köpt på loppis någon gång för 2 euro!
Min klänning före

Jag tyckte att den var lite för lång så jag klippte bort ca 10 cm nertill och fållade upp. Jag sydde en underkjol till klänningen och sydde tyll nertill. Så var min klänning klar.

Av tygbiten som jag fick från min klänning gjorde jag överdelen till Mejas klänning. Nedredelen gjorde  jag av ett par gamla jeans. Ebba hade en jeansklänning som jag köpt på loppis för ett par euro. Både hon och Meja fick blommor påsydda på sina klänningar av mitt klänningstyg.
Mejas klänning
Ebba

Så alla tre tjejer fick matchande klänningar för under 15 euro. Det som kostade mest var tyget till min underkjol.
Matchande mor och dotter

onsdag 17 april 2013

Haklappar

Senast jag var till stan hittade jag två fina vattenavstötande tyger som de flesta antagligen syr utekläder av. Men istället för utekläder tyckte jag de skulle passa perfekt till haklappar. Tygbitarna jag köpte räckte precis till 9 haklappar.
Haklappar i härliga färger

måndag 15 april 2013

Pyjamaströja

Ännu en vuxentröja förminskad  till barnstorlek har det blivit. Ebba fick en ny pyjamaströja med en elefant på. Hela 1 euro kostade detta.